Kiinteistöratkaisut-kirja – kiinteistöala yksissä kansissa!

Kiinteistöratkaisut Media potentia Petri Kaukonen

Media Potentian toimitusjohtajana ja jo kolmannelle kierrokselleen lähtevän ammattijulkaisun ideoijana saan etuoikeuden esitellä kotisivujemme kautta tuotteeseen tutustuville jo useilla alueilla ilmestyneen Kiinteistöratkaisut kirjan ja – julkaisut.

Kiinteistöratkaisut on lanseerattu kirjana jo Varsinaissuomeen, Pirkanmaalle, Keski-Uudellemaalle, Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen sekä lehtimuotoisena julkaisuna Ouluun, Hämeeseen ja Kaakkois-Suomeen. Nyt vuodenvaihteessa 2015-2016 julkaisut lanseerataan myös Keski-Suomen, Itä-Suomen ja Pohjanmaan painoksina.

Kiinteistöratkaisujen tarkoituksena on laadukkain yritysesittelyin nostaa esille kiinteistöalan osaamista toimialoittain ja alueittain asunto-osakeyhtiöiden hallitusten puheenjohtajille ja muille kiinteistöpäättäjille heidän vuosittaisten hankintojensa ja ostopäätöstensä tueksi.

Asunto-osakeyhtiöissä hallituksen puheenjohtajat eivät useinkaan ole kiinteistöalan ammattilaisia. Vastuut ovat kuitenkin todella suuret, kun tarpeena on kilpailuttaa kymmenien tai jopa satojen tuhansien eurojen arvoiset hankinnat ja palvelut.

Media Potentia Oy on ollut mukana kustantamassa kiinteistöalan ammattijulkaisua Asunto & Kiinteistölehteä vuodesta 2008 alkaen (vuodesta 2015 alkaen Omakiinteistö). Nyt sen rinnalle ilmestyvästä Kiinteistöratkaisut-kirjasta muodostuu uutena tuotteena vuosittain ilmestyvä osto-opas. Kirjan idea rakentuu saamaamme palautteeseen, eli selvään lisäinformaation tarpeeseen. Kiinteistöratkaisut-kirjan ilmestyminen on ajoitettu juuri sopivasti alkuvuoteen, kun taloyhtiöissä aloitetaan hallitus- ja yhtiökokouskierrokset. Toki ostoja mietitään kautta vuoden pidemmälläkin tähtäimellä.

Kun asunto-osakeyhtiölain tuomat lisävastuut painavat, korostuu erityisesti hallituksen puheenjohtajan aktiivisuus ottaa osaa yhtiönsä suurimpiin päätöksiin. Enää ei riitä esimerkiksi lvi-, julkisivu- tai vaikkapa ikkunaremonttien kilpailuttaminen pienessä lähipiirissä, sillä osaamisen ja hinnoittelun erot saattavat olla hyvin suuret. Aina ei kannata valita myöskään halvinta vaihtoehtoa, sillä kokemus ja toimintavarmuus ovat tärkeitä kriteereitä yhteistyökumppanin valinnassa

– Tervetuloa kiinteistötiedon pariin!

Petri Kaukonen
Kustantaja