KIINTEISTÖRATKAISUT

LAADUKASTA TIETOA RATKAISUJEN JA HANKINTOJEN POHJAKSI

Photo of Ilmajoen teräsputkikaluste Oy
Ilmajoen teräsputkikaluste Oy

Ilmajoen teräsputkikalusteen valmistama Perinteinen Puistonpenkki saattaa hyvinkin löytyä Suomen jokaisesta kunnasta. Perinteinen puistonpenkki on ollut mukana yrityksen valikoimassa koko 60-vuotisen historian ajan.

Photo of Koneurakointi Jari Niemelä Oy
Koneurakointi Jari Niemelä Oy

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Photo of PKMK Palvelut Oy
PKMK Palvelut Oy

Tehtävä maassa tai puussa – PKMK Palvelut auttaa

Taloyhtiöidenkin tarpeisiin laajalla skaalalla vastaava PKMK Palvelut Oy on oiva apu silloin, kun tarvitaan todellista moniosaajaa.

PKMK Palvelut Oy on paljon muutakin kuin kiinteistöhuoltoyritys. Palvelutarjontaan kuuluu yleisimpien huolto- ja remonttitöiden lisäksi myös erikoisosaamista ja -välineitä vaativia tehtäviä, kuten köysien varassa ja putoamisvaarallisella paikalla tehtäviä töitä, katon tarkistuksia ja pieniä paikkauksia, vaarallisissa ja hankalissa paikoissa sijaitsevien puiden kaatoja sekä lumien pudotuksia. Yritys tekee myös elementtisaumauksia.

PKMK Palveluiden toiminta onkin lähtenyt liikkeelle siitä ajatuksesta, että asiakkaille on haluttu tarjota sekä palvelun vaivattomuutta että laatua.

– Lähtökohtana on ollut se, että jos asiakkaalla on jokin ongelma, käytännössä kaikki löytyisi yhden ja saman katon alta, eikä ongelman ratkaisemiseen tarvitsisi kymmentä eri firmaa. Näin myös kokonaisuuden aikataulutus ja vastuut on ehdottomasti helpompi hallita, toteaa yrittäjä Mika Vanhanen.

Aito perheyritys palvelee joustavasti

PKMK Palveluiden erityisosaamista ovat ongelmapuiden kaadot ja kantojyrsintä sekä muut puunkaadon jälkityöt. Yritys kannattaakin kutsua apuun esimerkiksi myrskykaatojen siivoukseen.

– Teemme myrskykaadot ja muut kiipeämällä, eli pätkimme puun, ja tuomme sen pieninä palasina alas. Pihaa ei siis tarvitse pilata isoilla koneilla, eikä kaato muutenkaan aiheuta häiriötä, Vanhanen kertoo.

Vuonna 2018 perustettu PKMK Palvelut on aito perheyritys, joka Mika Vanhasen ja hänen vaimonsa Katri Vanhasen lisäksi työllistää neljä työntekijää. Firman koko on asiakkaan etu: pienehkön toimijan palvelu on tarvittaessa hyvinkin nopeaa ja joustavaa, eikä kulurakennetta rasita isomman organisaation kankea byrokratia.

– Jos porukkaa on paljon töissä, ja pomollakin pomonsa, kyllä se viivan alla näkyy. Kun yritys on pienempi, hinnoissakin pystyy tulemaan asiakasta vastaan aika paljon. Ja onhan nopeus kiistatta valttimme: taannoin saimme torstai-iltana ilmoituksen myrskykaadosta, ja perjantaina olimme jo asiakkaan luona Juupajoella kaatoa siivoamassa.

Hyvä verkosto yhteistyökumppaneita

Laaja-alaisista palveluista huolimatta PKMK Palveluissa tunnetaan oman osaamisen rajat, ja toimitaan niiden mukaisesti.

– Jos itseltämme ei löydy johonkin osaamista, meillä on hyvä verkosto yhteistyökumppaneita. Käytännössä jo parilla puhelulla saamme paljonkin erilaista erikoisosaamista paikan päälle, Mika Vanhanen kertoo.

Vaikka PKMK Palveluilta löytyy kattavasti kalustoa ja työkaluja, yritys myös vuokraa laitteita niiltä osin, mitä järkevää on.

– Teemme yhteistyötä esimerkiksi Hämeen Rakennuskoneen kanssa. Suurimman osan etenkin isommista koneista – nostimet ynnä muut vastaavat – saamme heidän vuokraamostaan. On sekä meidän että asiakkaidemme etu, että koneet ovat uudenaikaisia, aina valmiina sekä taatusti turvallisia ja katsastettuja.

Ei rahankiilto silmissä ja hampaat irvessä

PKMK Palveluiden toiminnassa pyritään huomioimaan myös kestävä kehitys. Vuokrakoneiden käyttö on yksi tapa edistää tätä.

– Koneen käyttöaste saadaan näin suureksi, ja se pienentää hiilijalanjälkeä aika paljonkin. Kestävä kehitys on meille tärkeä arvo, ja pyrimme toiminnassamme järkevään ja hyvään kiertotalouteen. Käytämme ahkerasti muun muassa Pirkanmaan Jätehuollon palveluita, lajittelemme ja kierrätämme esimerkiksi purkutyömailta tulleet tuotteet.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi PKMK Palveluiden toiminnassa näkyy inhimillisyys.

– Ei mennä rahankiilto silmissä ja hampaat irvessä, vaan tehdään asiakaspalvelua, jossa sosiaalisuus ja asenne ovat tärkeitä. Pyrimme siihen, että sekä asiakkaalla että itsellämme olisi hymy kasvoilla, kun hommat ovat ohitse.